Bouwkundig beveiligingsbedrijf - Service van a tot z

Beveiligings Tips

De beste beveiligingstips op een rijtje

De specialisten van de Sleutelbus hebben in samenwerking met Nemef speciaal voor u de beste beveiligingstips verzameld, zodat u uw woning optimaal kunt beveiligen. Met deze tips kunt u de kans op een inbraak aanzienlijk verkleinen. Houd inbrekers buiten met Nemef!

 

Naast goedgekeurd en gecertificeerd hang- en sluitwerk op bereikbare ramen en deuren is het ook belangrijk om bewust te worden van uw eigen veiligheidsgedrag. De volgende tips zijn uiterst belangrijk, kosten niets en kunt u vandaag nog in praktijk brengen.

  1. Als u uw woning verlaat, al is het maar even, sluit dan alle ramen en deuren goed af en draai alles op slot, ook op de bovenverdieping. Vergeet het WC-raampje en de schuurdeur niet! Bekijk hier de beveiligingsmogelijkheden voor buitendeuren, binnendeuren en ramen
  2. Zorg voor een goed sleutelbeheer; wees zuinig op uw sleutels, leen ze niet zomaar uit, maak niet te veel duplicaten en bevestig vooral geen adreslabel aan uw sleutelbos. Leg ook geen sleutel onder de deurmat of bloempot, dit zijn geen geheime plaatsen. Uw deur openen met smartphone, afstandsbediening of vingerprint? Bekijk hier de mogelijkheden van nemef !  Of kom even langs zodat we u uitgebreid kunnen informeren wat voor u de beste oplossing is.
  3. Beveilig deuren altijd compleet, dus met veiligheidsslot met sluitkomveiligheidsbeslagen  veiligheidscilinder. Wanneer u één van deze producten mist, is de beveiliging niet meer effectief.
  4. Laat bij afwezigheid ’s avonds of ’s nachts altijd op diverse plaatsen in en om de woning licht branden. Denk eraan dat één enkel lampje daarbij niet genoeg is: inbrekers zien dit vaak juist als het signaal veilig. Dit lost u op door een tijdschakelaar te gebruiken.
  5. Berg opklimmateriaal zoals een ladder, vuilniscontainer of tuinmeubilair altijd op.  Of leg deze deugdelijk vast. Laat ook geen (tuin)gereedschap rondom uw woning liggen!
  6. Draai sloten altijd op het nachtslot.Zit uw voordeur wel dicht, maar is deze niet op slot gedraaid, dan kan een inbreker makkelijk met een bankpasje of stuk plastic naar binnen middels de ‘flippermethode’. Het Nemef 4100 plus slot en het slimme deurslot ENTR zijn zelfsluitend. Hierdoor vergeet u nooit meer uw (voor)deur op slot te draaien. 
  7. Laat geen sleutels aan de binnenkant van uw deur zitten.Een inbreker kan een raam inslaan en vervolgens in een handomdraai uw deur openen of binnenkomen via de ‘gaatjesboormethode’. 
  8. Voorkom bij langere afwezigheid dat uw huis een onbewoonde indruk maakt.Zorg dat de binnenkomende post regelmatig wordt opgeruimd, laat de tuin onderhouden (een ongemaaid gazon spreekt boekdelen), zet een auto voor de deur en vraag buren een oogje in het zeil te houden. 
  9. Vergeet niet uw schuur goed af te sluiten!  Hier kan een inbreker gereedschap vinden om mee in te breken.
  10. Bent u net verhuisd of gaat u binnenkort verhuizen?  Zorg dat u weet wie er allemaal een sleutel heeft van uw nieuwe huis (buren, kennissen, oppas, etc.). Sleutels zijn vaak eenvoudig na te maken en insluiping door gebruik van kopie sleutels wordt niet door de verzekering gedekt. Voorkom deze problemen en vervang daarom alle cilinders van uw nieuwe huis door gelijksluitende cilinders (eventueel met Security Card). Bekijk ons assortiment veiligheidscilinders.